همکاری با گیسو
مجله گیسو از همکاری روزنامهنگاران، نویسندگان، مترجمان و پدیدآورندگان محتوای رسانهای استقبال میکند. مطالب ارسالی باید از حداقل معیارهای روزنامهنگاری برخورددار باشد و با اهداف گیسو همخوانی داشته باشد.
به نکات زیر توجه کنید و پس از اطمینان از کیفیت مطلب، متن خود را به آدرس ایمیل gisoo.web@gmail.com ارسال کنید:
هدف گیسو آموزش عمومی و برجستهسازی صدای زنان افغانستان است.
گیسو به منافع عمومی، حقوق زنان، حقوق بشر، و ارزشهای دموکراتیک متعهد است.
متن باید با سبک و محتوا و اهداف گیسو تناسب داشته باشد؛ در بررسی و انتخاب مطالب به مواردی چون آگاهیبخشی، ارزشهای انسانی، حقوق بشر، تفکر سنجشگرانه، تحلیل متوازن، درستی اطلاعات و کیفیت متن اهمیت داده میشود.
متنِ ارسالی نباید قبلا در جای دیگری (از جمله شبکههای اجتماعی) منتشر شده باشد.
گیسو اصولا مطالب تخصصی دانشگاهی و پژوهشهای علمی منتشر نمیکند، ولی امکان معرفی و لینک دادن به اینگونه مطالب وجود دارد.
مطلب شما به نام خودتان منتشر خواهد شد و امتیاز و مالکیتِ اثرتان متعلق به شماست.
متن خود را در فرمتِ Word بفرستید؛ بین۶۰۰ تا ۱۲۰۰ کلمه. فایلِ pdf نفرستید.
در ابتدا یا انتهای متن، نام مطلب و نویسنده ذکر شود. (ترجمهها با ذکر منبع، لینک و نام مترجم).
بنا به ضرورت و رعایتِ معیارهای مسلکی ممکن است مطالب دریافتی قدری ویرایش شود.
گیسو در انتخاب و ویرایش مطالب آزاد است. حقالتالیف روزنامهنگارانی که از افغانستان یا ایران مینویسند از سوی مجله تعیین خواهد شد.
لطفا متن را با دقت و حوصله بازخوانی و ویرایش کنید. مطلب ارسالی علاوهبر آنکه باید محتوای قابلقبول داشته باشد، باید اصول نگارش در آن رعایت شده باشد؛ خصوصا اشکالات تایپی را رفع کنید.
روند بررسی و انتشار ممکن است تا دو هفته طول بکشد. معمولا نتیجهٔ بررسی یا انتشارِ مطلب به فرستنده ایمیل میشود، اما اگر طی دو هفته مطلب ارسالی منتشر نشد، به معنای آن است که بنا به دلایلی امکان نشر آن نیست.
رعایت معیارهای مسلکی
پیشزمینهٔ موضوع را درست توضیح دهید تا به فهم مطلب کمک کند و مخاطب سردرگم نشود.
از دقت و درستی اطلاعاتی که جمعآوری و ارائه میکنید مطمئن شوید. اطلاعات شما باید مستند و مبتنی بر منابع و شواهد صحیح باشد و دقیق و روشن عرضه شود. منابع اطلاعات خود را ذکر کنید.
بیطرفی و قضاوت. اصل بیطرفی نیازمند استقلال فکری، استناد به شواهد دقیق، و صداقت است. در عین حال، رعایت بیطرفی نمیتواند ما را از قضاوت باز دارد. اگر اطلاعات و شواهدی که در دسترس داریم امکان میدهد، میتوانیم درباره موضوعی داوری کنیم اما باید پذیرفت که چنان قضاوتی نظر و برداشت شخصی است.
حذف مطالب. مطالبی که در سایت گیسو منتشر میکنیم به طور دائمی روی سایت میمانند، مگر در مواردی خاص، مثلاً اگر اجبار قانونی داشته باشیم، یا اصول حرفهای ما به شکل فاحشی نقض شود، یا احتمال بدهیم کسی آسیب ببیند، یا امنیت کسی به خطر بیافتد.
اصلاح مطالب. اگر اطلاعات نادرستی منتشر کردیم، باید روشن و شفاف اذعان کنیم، و اشتباهمان را اصلاح کنیم. تنها زمانی میشود مطلبی را حذف کنیم که هیچ راهی برای تصحیح آن وجود نداشته باشد.
افتراء یا تهمت. افترا یعنی «لطمهزدن به آبرو و اعتبار افراد» و یا «ادعایی که کسی را در معرض نفرت، تمسخر، و توهین دیگران بگذارد». مطلبی که افترا تلقی شود، در مواردی قابل دفاع است: بیان حقیقت (یعنی بتوان حقیقت ادعای خود را اثبات کرد)؛ اظهارعقیده صادقانه (یعنی عقیدهای که ابراز شده بر اساس واقعیت باشد و کسی که آن را ابراز کرده عمیقاً و صادقانه به آن باور داشته باشد)؛ و مصلحت عمومی.
حریم خصوصی. بسیار مراقب باشیم که نشانیِ خصوصی افراد و اطلاعات خانوادگیشان (از جمله عکسهای آنها) کاملا محفوظ بماند.
کپیرایت. قانون کپیرایت برای حفاظت از حقوق افراد یا شرکتها تنظیم شده تا آثارشان بدون مجوز آنها تولید و تکثیر نشود. این قانون، حق انحصاری استفاده از یک اثر را به صاحب کپیرایت میدهد. این قانون در مواردی، به منابع دیگر اجازه میدهد تا بدون نقض قانون از اثری استفاده کنند. این کار به «استفاده منصفانه» مشهور است. ولی این بدان معنا نیست که هر چه را خواستیم میتوانیم پخش کنیم. مثلا اجازه «استفاده منصفانه» شامل کار عکاسان نمیشود.
دیگر اشکال همکاری
اشتراکگذاری مطالب گیسو: اشتراک مطالب گیسو بر روی شبکههای اجتماعی از راههای خوب کمک به مجله است. اگر مطلبی را پسندیدید، لطفا آن را با دوستانتان در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.